top of page

Sel, poivre & Balsamumm |  Blog culinaire

Bienvenue sur le blog Balsamumm, votre nouvelle source d’inspiration culinaire! Ici, on twiste les saveurs, on réinvente l’assaisonnement et on transforme chaque bouchée en une explosion de goût. Du sucré au salé, découvrez des recettes punchées, des astuces gourmandes et des idées créatives pour sublimer vos plats et leur donner une touche unique. Prêt à passer au niveau supérieur? Laissez Balsamumm faire la magie!

Goûtez à l’infolettre Balsamumm

Inscrivez-vous pour recevoir nos astuces gourmandes, recettes exclusives et nouveautés Balsamumm. Un concentré de saveurs directement dans votre boîte courriel.

Hasselback Potatoes with Garlic-Rosemary Infused Olive Oil, Butter & Parmesan

  • Photo du rédacteur: Notes Gourmandes
    Notes Gourmandes
  • 5 juil. 2019
  • 1 min de lecture

Dernière mise à jour : 21 août

Prep time: 10 min / Cook time: 1 h / Servings: 4


Invented in 1953 at the Hasselbacken restaurant in Stockholm, these fan-sliced potatoes are a true classic. Tender on the inside and crisp on the outside, they’re elevated with garlic-rosemary infused olive oil, melted butter, and freshly grated Parmesan. A simple yet elegant side dish that never fails to impress.

Hasselback potato with garlic-rosemary infused olive oil-butter and Parmesan
Hasselback potato with garlic-rosemary infused olive oil-butter and Parmesan

Ingredients

  • 4 large Russet potatoes (long ones work best)

  • ¼ cup grated Parmesan

  • 2 tbsp butter

  • Fleur de sel & pepper


Infused olive oil

  • ¼ cup olive oil

  • 2 garlic cloves

  • 1 sprig fresh rosemary

For serving

  • Drizzle of Balsamumm Original


Preparation

In a small saucepan, heat olive oil with garlic and rosemary for 3 minutes, until garlic turns golden. Set aside.

Rosemary olive oil with garlic
For infused olive oil

Preheat oven to 350 °F (180 °C).

Slice a thin piece off the bottom of each potato to create a flat base. Place wooden spoons or chopsticks on each side and cut thin slices (¼ inch), stopping at the guides so potatoes stay intact.

Arrange on a foil-lined baking sheet, drizzle with a little infused oil, season with salt and pepper, and bake 1 h.

Pomme de terre Hasselback

Before serving, reheat the infused oil and melt the butter in it.

ree


ree

Spoon over the potatoes, sprinkle with Parmesan, and finish with a drizzle of Balsamumm Original.

 
 

Tous droits réservés © 2025 Les produits Balsamumm  /  Crée par Arobuzz

bottom of page